Nieuw: een zonnescherm met openingsfactor 10 %

Nieuw: screendoeken met openingsfactor 10

Dankzij innovaties als de Improved Zip Technology, de Zipfix en ClickOn 2 maakt Sunconfex zijn ambitie waar om het strakste zonnescherm op de markt te hebben. Een innovatiedrang waarmee we de vooraanstaande Europese speler op het vlak van geconfectioneerd zonweringstextiel willen blijven die we vandaag zijn.

Spelen met de lichtinval van je zonneweringsdoeken rondom de woning

Consumenten stellen die strakheid uiteraard enorm op prijs, maar er zijn nog andere factoren die meespelen bij hun keuze voor een zonweringsscherm. Bijvoorbeeld de lichtinval die het scherm doorlaat, uitgedrukt in de openingsfactor. Vandaag combineert een klant graag met de openingsfactoren van de schermen, afhankelijk van de ruimte in de woning die ze moeten afschermen. De courantste schermen zijn vandaag die met openingsfactor 1 % en 5 %. Sunconfex lanceert nu ook een doek met openingsfactor 10 %. Waarom kies je nu voor welke factor?

Een zonnescherm met openingsfactor 1 %

Dit type scherm is in trek om ruimtes af te schermen waar de klant bijvoorbeeld reflecties van licht in een beeldscherm wil vermijden, zoals in de thuiskantoorruimte of in de woonkamer. Steeds meer mensen werken thuis en het is comfortabeler werken zonder weerspiegelingen in je beeldscherm. Ook die gigantische led-tv in de woonkamer is een stevige investering geweest: het zou spijtig zijn als je er dan met het gezin niet ten volle kunt van genieten.

Een zonnescherm met openingsfactor 5 %

Zonneschermen met openingsfactor worden meestal aan de zuidgevel van een woning of gebouw aangebracht, waar de zon het hoogst staat. De schermen met openingsfactor 5 % bieden dan het beste van beide werelden: voldoende licht, maar tegelijk ook voldoende bescherming tegen de warmte.

Nieuw: een zonnescherm met openingsfactor 10 %

Met deze nieuwe openingsfactor spelen we in op de groeiende vraag naar doeken die nog steeds optimaal zon- en warmtewerend zijn, maar tegelijk genoeg licht binnenlaten om de sfeer en de gezelligheid in een ruimte te vrijwaren. Interieurs worden steeds lichter, luchtiger en witter. Zo kan de originele sfeer bewaard worden.